Ertuğrul Sağlam: Futbolun kalitesini, 3 takımın kalitesini artırarak… 27 Ağustos 2024 | Ajansspor

Ertuğrul Sağlam: Futbolun kalitesini, 3 takımın kalitesini artırarak… 27 Ağustos 2024 | Ajansspor

Ertuğrul Sağlam: Futbolun kalitesini, 3 takımın kalitesini artırarak… 27 Ağustos 2024 | Ajansspor

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Futbolun kalitesini artıracaksanız sadece 3 takımın kalitesini artırarak ya da 4 takımı güçlendirerek bunu yapamazsınız. En az 12 takımın güçlü olduğu herkesin birbirini yenebileceği kadroların olduğu liglere baktığımız zaman o liglerin rekabet ortamının çok daha üst seviyede olduğu ve oyun kalitelerinin de daha yukarıda olduğunu görüyoruz” dedi.

Süper Lig Yolunda Kocaelispor: Kararlılık ve Hedefler

Bu sezon Kocaelispor camiası olarak belirlediğimiz hedefleri herkes biliyor. Artık Kocaelispor’un layık olduğu yer olan Süper Lig’e çıkmak için tüm şehir olarak var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu hedefe ulaşmak için öncelikle sağlam bir kadro planlaması yapmamız gerekiyordu. Sezon başını iyi geçirdiğimizi düşünüyoruz ve birkaç futbolcu transferiyle kadromuzu tamamlayarak devre arasına kadar sağlam adımlarla ilerlemeyi hedefliyoruz. Sezon sonunda bizi Süper Lig’e taşıyacak bir kadro kurduğumuza inanıyorum ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yeni bir kadro kurmanın getirdiği bazı zorluklar var. Ancak takımımız her geçen gün daha da uyum sağlayacak ve oyuncular birbirine destek oldukça daha güçlü bir takım haline geleceğiz. Geçmiş sezonlara göre bu yıl daha profesyonel ve kaliteli bir kadro kurduk. Geçen sezonla bu sezon arasındaki en büyük fark bu; bu sezonki takım çok daha kaliteli.

Süper Lig’de bu sezon takımların ciddi transferler yaptığını görüyoruz. Ancak sadece teknik direktör getirerek başarı sağlanamayacağını biliyoruz. Teknik direktörlerin yanında, onların sistemini sahaya yansıtacak kaliteli oyuncu kadrosunu da kurmak gerekiyor. Bu sezon birçok takım, kadrolarını güçlendirme konusunda cömert davrandı. Ancak futbolun kalitesini artırmak için sadece 3-4 takımı güçlendirmek yeterli değil. Lig genelinde en az 10-12 iddialı ve güçlü takımın olması, rekabeti ve oyun kalitesini üst seviyeye taşır.

Türk futbolunun marka değerini artırmak için sadece futbolcu transfer etmek yeterli değil. Stat zeminlerinin durumu, taraftarın ihtiyaçlarını karşılamayan stat ortamları da futbolun kalitesini olumsuz etkiliyor. Bu noktada, Türk futbolunun sadece bir tarafını geliştirerek, diğer unsurları göz ardı etmenin, futbolun genel kalitesini artırmadığını görüyoruz.

Milli takım teknik direktörü Montella’nın başarılı olduğunu düşünüyorum ve istikrarın başarıyı getireceğine inanıyorum. Montella ile devam edilmesi ve ona tam anlamıyla destek olunması gerektiğini savunuyorum. Kocaelispor olarak transfer döneminde iki ek transfer daha yaparak kadromuzu tamamlamayı planlıyoruz.

Kocaelispor taraftarı, yaklaşık 15 yıldır Süper Lig özlemi çekiyor. Bu süreçte takım, BAL Ligi’ni ve 3. Lig’i gördü. Şu an geldiğimiz noktanın kıymetini bilmeliyiz ve takıma tam destek vermeliyiz. “Yenilsen de taraftarın seninle” söylemini her karşılaşmada görmek istiyoruz. Eleştiri olacaksa bile, bu eleştiriler takımı teşvik etmeli ve başarıya yönlendirmelidir. Maçın bitimine kadar sadece takımı desteklemeyi düşünmeliyiz. Taraftarımızın desteğiyle bu sezon Süper Lig hasretine son vereceğimize inanıyorum.

Hedefimiz Süper Lig

Bu sezonki hedefimiz Süper Lig’e yükselmek ve bu hedef doğrultusunda kadromuzu güçlendirdik. Taraftarımızın da desteğiyle Kocaelispor’u hak ettiği yere taşıyacağız.

Adanaspor, Altay, Bandırmaspor, Boluspor, Çorum FK, Erzurumspor FK, Gençlerbirliği, Giresunspor, Keçiörengücüspor, Kocaelispor, Manisa FK, Sakaryaspor, Şanlurfaspor, Tuzlaspor, Ümraniyespor, Pendikspor, İstanbulspor, F.Karagümrükspor, Ankaragücü, Amedspor, Esenler Erokspor, YeniMalatyaspor, Kocaelispor haberleri, Kocaelispor transferleri, Kocaelispor maç özetleri, Kocaelispor gelişmeleri, Kocaelispor maçları,

Hostinger
Vodafone Çocuk 240215

KocaelisporTVtr sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin

Ana Menü
Paylaş
Verified by MonsterInsights
KotaTV Mobil Beta 240306

BEDAVA
İNCELE